Programozási nyelvek

Python programozás feladatok

Mire jó a Python programozás manapság?

A Python a világszerte is széleskörben használt programnyelvek egyike, ami általános célra – tehát nem csupán egy feladatra – készült. A kezdők számára vonzó alternatíva, mert a könnyebben megtanulható nyelvek közé sorolható. Azt azért érdemes tudni, hogy nem mindig a legkönnyebb megoldás a legjobb megoldás. 

Mire jó a Python programozás manapság?

Könnyű beleunni a feladatmegoldásba

Ahhoz, hogy szert tegyél a magabiztos programozás tudásra, nagyon fontos, hogy elég időt szánj a Python programozás feladatok gyakorlására. Az elméleti szakkönyvek olvasgatása sem haszontalan elfoglaltság, de érdemes már az elejétől kezdve gyakorlatorientáltan tanulnod. Sajnos kevés olyan feladatgyűjtemény van, ami lehetőséget ad erre. Ha sikerül is beszerezned feladatsorokat, könnyen elunhatod a sablonszerű feladatmegoldást, főleg, ha mindig ugyanazokat a példákat gyakorlod.

Ez volt az egyik ok, amiért elkészítettem a Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzeteimet, amiket te is be tudsz szerezni. Az I. kötet nagyon jó az olyan strukturált programnyelvek gyakorlásához, mint amilyen a C és a Python, a II. pedig a C++ és a Java programozás alapjainak elsajátításához ad nagy segítséget. 

Nem mindegy a feladatok sorrendje

Az innen-onnan letöltött, másoktól kapott Python programozás feladatok az eredeti forrás megbízhatatlansága, illetve a példák sablonossága miatt nem bizonyulnak jó választásnak. Az általam összeállított programozás feladatok változatosak és tudatosan felépített sorrendben követik egymást. Nem elég csak gyakorolnod, fontos, hogy azt irányítottan tedd, és erre nagyon jó, sőt mondhatni az egyetlen alternatíva az én feladatgyűjteményem. Ha ezt használod a tanuláshoz, akkor magas szintre emelheted a problémamegoldó képességedet, és egy kis szorgalommal képessé válsz arra, hogy önállóan is hibamentesen tervezd meg az algoritmusokat. 

Problémás lehet, ha elakadsz a gyakorlással

A Python programozás feladatok nem mindig egyszerűek. Ha valamelyiket nem tudod megcsinálni, akkor szükséged lehet egy tapasztalt oktató segítségére. Én C, C++ és Java nyelvekhez tartok programozás oktatásokat, Pythonhoz nem. A nyelvválasztáskor elsősorban azt érdemes szem előtt tartanod, hogy milyen célból szeretnéd elsajátítani. Emelt szintű informatika érettségire készülsz? Az egyetemi vizsgáidat szeretnéd eredményesen teljesíteni? Programozó szeretnél lenni? Fejlesztenéd magad? Saját tapasztalataim szerint a C és a Java nyelvvel nem nagyon tudsz mellé lőni, főleg kezdőként.

A bejegyzés kulcsszavai

  • Python programozás feladatok
  • Programozási nyelvek

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?

×
Programozás munkafüzetek
Ajándékozz tudást!
Kérdésed van? » +36 34 746 458

Ha a gyermeked, párod, testvéred vagy barátod szereti a programozást, akkor szerezz örömöt neki ajándék kuponnal és bízd rá a döntést!

Kuponok megtekintése »