Programozási nyelvek

C++ programozás könyv

A legnépszerűbb nyelvek egyike a C++

A C++ nyelv létrehozása Bjarne Stroustrop számítógéptudós munkásságához fűződik. A fejlesztéskor az a cél vezérelte, hogy a C nyelvvel kompatibilis programnyelvet alkosson, ami támogatja az objektumorientált programozást. Bár nem a legkönnyebben megtanulható, de magas szintű, általános célú programnyelv, amivel egyszerűbb és bonyolultabb feladatokat is meg tudunk oldani. Emiatt pedig a legnépszerűbb nyelvek egyikeként tartjuk számon. 

A legnépszerűbb nyelvek egyike a C++

Egy jó munkafüzet aranyat ér

Sok jó C++ programozás könyv létezik, ezek közül az egyik alapművet maga a fejlesztő, Bjarne Stroustrop írta. Mint ahogy más nyelv, úgy a C++ sem tanulható meg kizárólag az elméleti tudásra alapozó könyvekből, amikben csak elvétve akad néhány gyakorlati példa. A Programozz Te is mesterfokon! című munkafüzeteim egészen újszerűen közelítik meg a feladatmegoldást, a példák ugyanis cseppet sem unalmasak, és tudatos sorrendben követik egymást.

Ha ezeket a gyakorlatorientált könyveket használod, akkor magabiztos programozás tudásra tehetsz szert, amit aztán a gyakorlatban is kamatoztathatsz. A C++ tanuláshoz a II. kötetet ajánlom, ami egyébként nem kizárólag C++ programozás könyv, mert a Java alapjainak elsajátításához is remekül használható. Az I. kötet pedig nagyon jó az elméleti C és Python programozás könyvek kiegészítésére.

Ha elakadsz, én segítek neked

Bármilyen lelkes is vagy, a feladatokat nem biztos, hogy egyedül is meg tudod oldani. Mindenképpen hasznos, ha próbálkozol és nem adod fel rögtön a legelső kudarcélményed után, de igazán csak akkor lesz hatékony a tanulásod, ha segítséget kapsz egy tapasztalt oktatótól. A feladatmegoldás közben egy csomó kérdésed felmerülhet, a válaszokat pedig nem biztos, hogy megtalálod a szakkönyvekben, vagy ha igen, akkor sok időt kell töltened a keresgéléssel. Gyere hozzám oktatásra, én sajátos oktatási módszerrel tanítalak meg programozni! Nálam nincs unalmas elmélet, már a legelső órán belevágunk az általam összeállított feladatsorok megoldásába. Minden alkalommal adok neked házi feladatokat is, hogy a tanultakat önállóan is be tudd gyakorolni. Ahogy neked szimpatikus, személyes és online oktatáson is részt vehetsz.

A siker titka a türelem és a kitartás

A programozás nem olyan tudomány, amit pár hét vagy hónap alatt meg tudnál tanulni. Még akkor is fontos, hogy a tanultak elmélyüljenek benned, ha gyorsan ráérzel a programozói gondolkodásra. Ha hosszú távra tervezel és szeretnél nálam tanulni, akkor javaslom, hogy válts bérletet! Ezzel egyrészt motiválod magad, hiszen ha már egyszer kifizeted előre az alkalmakat, akkor részt is veszel rajtuk, másrészt pedig így kedvezményes áron tanulhatsz. Ha például online oktatásra jelentkezel és a 10 alkalmas bérletet választod, akkor egy alkalmat ingyen kapsz.

A bejegyzés kulcsszavai

  • C++ programozás könyv
  • Programozási nyelvek

Ezeket a bejegyzéseket olvastad már?